Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj otvorí asistenčné centrum v Zlatých Moravciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Do prevádzky ho spúšťame v spolupráci s Regionálnou rozvojovou agentúrou Horné Požitavie, informovalo komunikačné oddelenie NSK.

Zlaté Moravce 7. novembra (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pripravuje otvorenie ďalšieho asistenčného centra. V Zlatých Moravciach bude samosprávam pomáhať pri tvorbe projektov a získavaní financií z európskych fondov.

Ako uviedol NSK, nové centrum bude otvorené 9. novembra v priestoroch Mestského strediska kultúry a športu. "Do prevádzky ho spúšťame v spolupráci s Regionálnou rozvojovou agentúrou Horné Požitavie," informovalo komunikačné oddelenie NSK.

Asistenčné centrá už fungujú aj v Nitre, Nových Zámkoch, Topoľčanoch či Komárne. Ako pred časom uviedol predseda NSK Branislav Becík, postupne budú zriadené v každom okresnom meste kraja a v Štúrove.

Úlohou centier je sprostredkovanie informácií o čerpaní európskych zdrojov, ale aj bezplatná pomoc pri písaní projektov. "Je to veľká pomoc v prvom rade pre menšie obce v okrese, ale dôležitú úlohu zohrávajú aj pri zosúladení jednotlivých rozvojových investícií, aby región dynamicky napredoval," pripomenul NSK.