Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Odborné školy chcú prilákať viac žiakov, chystajú preto rôzne projekty

Ilustračné foto. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Stredná odborná škola obchodu, služieb a rozvoja vidieka v Kravanoch nad Dunajom chce za viac ako 245.000 eur vybaviť svoje odborné učebne určené pre budúcich stolárov.

Nitra 30. októbra (TASR) – Nitriansky samosprávny kraj (NSK) podporí financovanie projektov, pomocou ktorých chcú stredné odborné školy zvyšovať počty žiakov na praktickom vyučovaní. Podstatná časť aktivít bude platená z európskych fondov, NSK sa na nich bude podieľať päťpercentným spolufinancovaním.

Cieľom projektov je modernizácia a nákup technického vybavenia školských odborných pracovísk a internátov. Podporené budú aj rekonštrukcie a stavebné úpravy v objektoch škôl. Ako informoval Úrad NSK, do výzvy na predkladanie projektov sa v kraji zapojili tri školy.

Stredná odborná škola (SOŠ) obchodu, služieb a rozvoja vidieka v Kravanoch nad Dunajom chce za viac ako 245.000 eur vybaviť svoje odborné učebne určené pre budúcich stolárov, poľnohospodárov a lesných hospodárov. SOŠ techniky a služieb v Topoľčanoch zasa pripravila projekt inovácie školského pracoviska na lakovanie automobilov. „Celkové náklady na projekt sú 240.000 eur. Jeho cieľom je modernizácia lakovne, prípravovne na lakovanie a miešiarne farieb,“ uviedol Úrad NSK.

Projekt za viac ako 700.000 eur pripravuje aj SOŠ stavebná v Nových Zámkoch. Jeho cieľom je modernizácia a nákup vybavenia dielní pre odbory strechár, stolár a maliar. „Zameraný je tiež na investície do odbornej prípravy a prepojenie teórie s praxou,“ informoval Úrad NSK.