Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

O ďalšom postupe zásahu na Kráľovej hore rozhodnú lesníci v utorok

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Štefan Puškáš

Lesy SR prerušili ohlásené práce v dôsledku napádania pracovníkov jednotlivcami, ktorí spochybňujú legitímnosť výrubu.

Bratislava 22. novembra (TASR) – Plánovaný a odsúhlasený výrub starých a poškodených stromov v lokalite Kráľova hora na území bratislavskej Karlovej Vsi je stále pozastavený. Lesy SR prerušili ohlásené práce v dôsledku napádania pracovníkov jednotlivcami, ktorí spochybňujú legitímnosť výrubu. Ten však obhajuje aj samospráva. "O ďalšom postupe sa rozhodne v utorok (23. 11.)," informovala hovorkyňa Lesov SR Marína Debnárová.

Pripomenula, že práce, pri ktorých boli pracovníci verbálne atakovaní a došlo aj poškodeniu majetku, vykonávali v súlade s dohodou s magistrátom. "Týkal sa odstraňovania suchých a nebezpečných stromov, ktoré by mohli ohroziť bezpečnosť ľudí a tiež stromov brániacich v raste stabilným a perspektívnym dubom," spresnila.

Hovorkyňa prízvukuje, že o zásahoch a ich cieľoch dopredu informovali všetky dotknuté mestské časti i samotný magistrát hlavného mesta. "Keďže postupujeme v zmysle dohody s mestom, privítali by sme zo strany magistrátu istú dávku podpory v tejto veci," uviedla Debnárová

Lesníkov sa na sociálnej sieti zastal aj bratislavský mestský poslanec Jakub Mrva, ktorý sa podieľal na formovaní dohody medzi štátnym podnikom a hlavným mestom o lesnom hospodárení. "Ťažba, ktorú štátny podnik na Devínskej Kobyle realizuje, je v súlade s touto dohodou," zdôraznil.

V priebehu minulého týždňa o legitímnosti prác informovala svojich obyvateľov aj mestská časť Bratislava-Karlova Ves. "Situáciu sme na mieste overili niekoľkokrát, tento výrub, o ktorom sme boli dopredu informovaní, je v poriadku," uistila samospráva.