Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

O deti zo škôl v Myjave sa postará volejbalový oddiel a mesto

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Volejbalový oddiel Spartak Myjava v spolupráci s mestom pripravuje na pondelok 26. novembra pre deti zo štrajkujúcich škôl celodenné aktivity. Budú sa konať v priestoroch športovej haly.

Myjava 23. novembra (TASR) – Do časovo neobmedzeného štrajku sa v pondelok (26. 11.) v Myjave zapoja základné školy na Viestovej a Štúrovej ulici, rovnako, ako Centrum voľného času. TASR o tom informoval hovorca mesta Marek Hrin.

"Podľa pôvodných informácií mali pedagógovia z týchto zariadení štrajkovať jeden deň, no napokon školské odbory rozhodli o časovo neobmedzenom štrajku. Materské školy, ZŠ s MŠ v časti Turá Lúka a Základná umelecká škola budú fungovať v normálnom režime," informoval Hrin.

Vzhľadom na fakt, že niektorí rodičia môžu mať problém s umiestnením svojich detí, pripravuje Volejbalový oddiel Spartak Myjava v spolupráci s mestom Myjava na pondelok 26. novembra celodenné aktivity pre mladších i starších žiakov. Tie sa budú konať v priestoroch športovej haly v čase od 8.00 h do 15.00 h, zabezpečia aj občerstvenie.

"Či budú podobné aktivity v prípade potreby pokračovať aj v ďalších dňoch, bude závisieť od vývoja štrajku počas budúceho týždňa a od možností mesta zabezpečiť náhradný program tým deťom, ktoré si rodičia nebudú môcť nechať doma," uzavrel Hrin.