Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

O post primátora Popradu zabojuje aj Angela Františková

Ilustračné foto Foto: TASR

Františková v súčasnosti pôsobí ako kontrolórka vo viacerých podtatranských obciach.

Poprad 1. júna (TASR) - O post primátora Popradu zabojuje aj Angela Františková. Svoju kandidatúru oficiálne oznámila médiám s tým, že považuje za potrebné podporiť záujem Popradčanov o samosprávu a umožniť im spolupodieľať sa na stanovení priorít použitia verejných financií.

"Ponúkam profesionalitu a ľudskosť ako základ konštruktívneho dialógu, pomocou ktorého nájdeme hodnoty, ktoré nás spájajú,"
uvádza Františková, ktorá v samospráve pôsobí dlhé roky. Potreby občanov mesta zahrnula do troch pilierov koncepcie ďalšieho rozvoja mesta - "Istota, prosperita a spokojnosť pre Poprad".

Za najdôležitejšie považuje výstavbu mestských nájomných bytov, zlepšenie kapacitnej i finančnej dostupnosti poskytovaných sociálnych služieb či nastavenie dotačnej politiky mesta tak, aby boli podporované všetky deti rovnako a spravodlivo. "Ďalej je to prehodnotenie parkovacej politiky, podpora rozvoja cestovného ruchu v spolupráci s Vysokými Tatrami a Zakopaným či príprava na využívanie európskych fondov," dodáva Františková, ktorá v súčasnosti pôsobí ako kontrolórka vo viacerých podtatranských obciach. V prípade úspechu vo voľbách sa chce tiež venovať problémom psičkárov a rómskej problematike v mestskej časti Matejovce. Presadiť chce model participatívneho rozpočtu či zmenu volebných obvodov tak, aby každá mestská časť mala v zastupiteľstve svojho poslanca.

Okrem Františkovej oficiálne oznámil kandidatúru v jesenných komunálnych voľbách aj súčasný primátor Popradu Anton Danko.