Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

O post nitrianskeho primátora sa uchádza šesť kandidátov

Pohľad na Nitriansky hrad Foto: TASR/Henrich Mišovič

Za stranu Národná koalícia/Nezávislí kandidáti sa o post primátora uchádza Erik Blaško. Za Tím Kraj Nitra kandiduje súčasný primátor mesta Marek Hattas.

Nitra 31. augusta (TASR) - O post primátora mesta Nitra sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať šesť kandidátov. Prostredníctvom hovorcu mesta Tomáša Holúbeka o tom informovala mestská volebná komisia v Nitre. Tá zároveň upozornila, že všetci kandidáti budú registrovaní až po tom, ako ich mestská volebná komisia oficiálne zaregistruje na svojom zasadnutí 7. septembra.

Za stranu Národná koalícia/Nezávislí kandidáti sa o post primátora uchádza Erik Blaško. Za Tím Kraj Nitra kandiduje súčasný primátor mesta Marek Hattas. Nominantom koalície strán Hlas-SD, Sme rodina, Dobrá voľba a Umiernení, Demokrati Slovenska sa stal bývalý prednosta Mestského úradu v Nitre Igor Kršiak, ktorý v rovnakej funkcii pôsobí v Mestskom úrade v Trnave.

Ako nezávislý sa o post primátora Nitry uchádza aj súčasný poslanec nitrianskeho mestského zastupiteľstva Pavol Obertáš. Za hnutie Republika kandiduje advokát Dalimír Solčanský. Bývalý nitriansky viceprimátor a súčasný mestský poslanec Štefan Štefek kandiduje ako nezávislý.