Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

O post predsedu Banskobystrického kraja sa chce uchádzať Maroš Čupka

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Pripomenul, že medzi jeho programové priority patria napríklad zlepšenie sociálnej starostlivosti o seniorov i budovanie nájomných bytov.

Banská Bystrica 2. septembra (TASR) – O post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa chce v tohtoročných jesenných voľbách uchádzať Maroš Čupka. TASR o tom informoval v piatok s tým, že je kandidátom hnutia Socialisti.sk.

Pripomenul, že medzi jeho programové priority patria napríklad zlepšenie sociálnej starostlivosti o seniorov i budovanie nájomných bytov. Je to tiež rozvoj a obnova verejnej dopravy s pomocou Železníc Slovenskej republiky i založenie dopravného podniku vo vlastníctve samosprávy.

Negatívom kraja je podľa jeho slov okrem ekonomických nerovností aj masový turizmus, ktorý postupne pohlcuje niektoré časti kraja. "Nedotknuté odľahlé časti zatiaľ odolávajú a práve na týchto miestach je potrebné zabezpečiť politiku moderného turizmu," zhrnul s tým, že by to malo byť s pomocou jednotlivých obcí a zlepšením verejnej dopravy. "Tým vieme zabezpečiť trvalo udržateľný rozvoj regiónov a prácu v nich, zároveň ochránime aj prírodu," konštatoval.

Spomenul tiež, že kandidáti hnutia do banskobystrického krajského zastupiteľstva sú Zuzana Kúdelková, Martina Kupcová a Ivana Veverková.