Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

O post predsedu Nitrianskeho kraja sa bude uchádzať Martin Kusenda

Nitriansky hrad, foto z archívu. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Kusenda chce rozvíjať tiež kúpeľnú zdravotnú starostlivosť v regióne, lepšie komunikovať s verejnosťou, či zlepšovať dopravnú obslužnosť kraja.

Nitra 1. marca (TASR) – Kandidatúru na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) ohlásil riaditeľ Starého divadla Karola Spišáka v Nitre Martin Kusenda. Oznámil ju prostredníctvom videa na sociálnej sieti. O post NSK sa uchádza ako občiansky kandidát.

Na svojej internetovej stránke Kusenda zverejnil svoju víziu ďalšieho rozvoja NSK. Jej prioritami má byť vzdelávanie, rozvoj sociálnych služieb, zdravotníctva a ochrana životného prostredia. Medzi jeho prioritami je aj rozvoj vidieka, občianskej spoločnosti, kultúry, športu i podpora dobrovoľníctva.

Kusenda chce rozvíjať tiež kúpeľnú zdravotnú starostlivosť v regióne, lepšie komunikovať s verejnosťou, či zlepšovať dopravnú obslužnosť kraja. "Žijeme v neľahkých časoch. Vojna na Ukrajine, vysoká inflácia, existenčné problémy mnohých spoluobčanov, nárast chudoby, zlá demografia, pandémia. Som presvedčený, že po viac ako 20 rokoch nastal čas prevziať štafetu, pokračovať v práci, ale už s inou dynamikou a vrátiť ľuďom dôveru v NSK," uviedol Kusenda.

Kandidatúru na post predsedu NSK doteraz oficiálne oznámil Daniel Balko, ktorý je kandidátom bloku zloženého zo strán Spolu – občianska demokracia, Demokratická strana (DS), Šanca a ODS – občianski demokrati Slovenska. Záujem kandidovať prejavil aj podpredseda NSK a poslanec Národnej rady SR za stranu Smer-SD Marián Kéry. Súčasný predseda Milan Belica pred časom pre TASR uviedol, že ešte nevie, či bude v jesenných voľbách kandidovať.