Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

O post predsedu Trenčianskeho kraja má záujem šesť kandidátov

Na snímke uprostred Jaroslav Baška odpovedá na otázky novinárov počas tlačovej konferencie na Trenčianskom hrade v Trenčíne 1. júla 2022. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Menný zoznam kandidátov je podľa neho možné poskytnúť až po preskúmaní a zaregistrovaní jednotlivých kandidátnych listín volebnou komisiou TSK.

Trenčín 31. augusta (TASR) - Kandidátne listiny na post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) podalo šesť kandidátov. TASR o tom informoval vedúci právneho oddelenia Úradu TSK Tomáš Baláž.

Menný zoznam kandidátov je podľa neho možné poskytnúť až po preskúmaní a zaregistrovaní jednotlivých kandidátnych listín volebnou komisiou TSK. Prvé zasadnutie komisie je naplánované na 6. septembra.

Kandidatúru na post predsedu TSK verejne oznámili Jaroslav Baška (Smer-SD, Hlas-SD, Sme rodina, SNS), Peter Máťoš (KDH, SaS, Občianska konzervatívna strana, Dobrá voľba a Umiernení, Spolu - občianska demokracia, ODS - Občianski demokrati Slovenska, Šanca), Miroslav Magdech (Republika) a Anton Kysel (Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko).

Svojho kandidáta na predsedu TSK nominovala aj Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku, jeden kandidát je nezávislý. Ani jeden z nich kandidatúru verejne neoznámil.