Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

O post šéfa Trenčianskeho kraja sa bude uchádzať Peter Máťoš

Na snímke uprostred kandidát na post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Peter Máťoš hovorí k médiám počas ohlásenia kandidatúry, 27. mája 2022 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Počas ohlásenia kandidatúry Máťoša podporil klub pravicových strán z TSK, SaS, Progresívne Slovensko, Občianska konzervatívna strana a Dobrá voľba a umiernení.

Trenčín 27. mája (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) môže po jesenných voľbách do orgánov samosprávnych krajov zmeniť svoju politickú tvár na tvár nepopulistickú a zodpovednú, zbavenú nešváru tradičnej politickej bašty. Počas ohlásenia kandidatúry na post predsedu TSK to povedal krajský predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) a považskobystrický viceprimátor Peter Máťoš.

"Nesľubujem vzdušné zámky, ale reálne ciele, vďaka ktorým chcem zmeniť náš kraj, v ktorom bude radosť žiť. Náš kraj je rôznorodý, má rôzne politické podoby a ja mu chcem ponúknuť všetko, čo sa dá," skonštatoval Máťoš.



Ako dodal, spolu so svojim tímom chce na programových konferenciách predstaviť kompletný program. Jeho súčasťou je viacero oblastí, ako sú dostupné zdravotníctvo, zastavenie úpadku a podpora odborného školstva, integrácia verejnej osobnej dopravy.

"Potrebujeme dostať úrad župana bližšie k ľuďom. Vybudujeme centrá prvého kontaktu pre starostov a primátorov, ale aj pre obyvateľov kraja. Dôležité je prepojenie hornej Nitry s Považím kvalitným dopravným spojením. Je to dôležitá úloha a dlhoročne nesplnený cieľ," zdôraznil Máťoš s tým, že transformácia hornej Nitry je bez kvalitnej dopravy nemožná.



Úlohou predsedu TSK nie je podľa neho rozdeľovať, ale spájať. Vyjadril vďaku politickým stranám, ktoré jeho kandidatúru podporujú. Počas ohlásenia kandidatúry Máťoša podporil klub pravicových strán z TSK, SaS, Progresívne Slovensko, Občianska konzervatívna strana a Dobrá voľba a umiernení.