Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

O post primátora Galanty sa bude uchádzať Peter Kolek

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Peter Kolek je nezávislým kandidátom, jeho snahou bude, ako doplnil, rokovať o prípadnej politickej podpore, avšak naprieč politickým spektrom.

Galanta 29. júna (TASR) – Na post primátora Galanty ohlásil svoju kandidatúru 49-ročný Peter Kolek. Kandidovať bude ako nezávislý. Informoval o tom Kolek.

Heslo jeho kandidatúry je Vráťme naše mesto občanom a nosnými piliermi kampane sú zásady, v zmysle ktorých je ľudí potrebné spájať, a nie rozdeľovať, mať nulovú toleranciu voči korupcii, klientelizmu a netransparentnosti a zapájať obyvateľov mesta v čo najväčšej možnej miere do rozhodovacieho procesu. "K rozhodnutiu kandidovať ma viedlo viacero faktorov. Podpora a povzbudzovanie okolia, obyvateľov i poslancov mesta k tomuto kroku. Druhým zásadným faktom je, že moja predstava o fungovaní mesta a jeho ďalšom smerovaní je diametrálne odlišná od tej súčasnej. Tiež sa dlhodobo nestotožňujem so spôsobom riadenia mesta súčasným vedením, keďže autokratické riadenie bez hľadania kompromisov považujem za krajne nevhodné," uviedol.

Peter Kolek je nezávislým kandidátom, jeho snahou bude, ako doplnil, rokovať o prípadnej politickej podpore, avšak naprieč politickým spektrom. Pracuje ako riaditeľ Mestského kultúrneho strediska v Galante, osem rokov pôsobil ako poslanec mestského zastupiteľstva. V treťom volebnom období jeho poslanecký mandát zanikol v súvislosti s nástupom na súčasnú pracovnú pozíciu.