Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

O post primátora Humenného sa budú uchádzať šiesti kandidáti

Humenné, foto z archívu. Foto: TASR - Roman Hanc

O 24 miest poslancov sa uchádza 141 kandidátov.

Humenné 5. septembra (TASR) - O post primátora Humenného sa v jesenných komunálnych voľbách budú uchádzať šiesti kandidáti. Dvaja kandidáti sú nezávislí, štyroch nominovali politické strany, hnutia a ich koalície. Pre TASR to uviedol Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu.

Daniel Barnišin kandiduje ako nezávislý. Za hnutie Sme rodina kandiduje Ľubica Burešová. S podporou strán Srdce - Slovenská národná jednota - strana vlastencov a Národ a Spravodlivosť - naša strana kandiduje Ľubomír Gergeľ. Miloš Meričko sa o post primátora uchádza ako nezávislý kandidát. S podporou strán Spolu - občianska demokracia, SaS, ODS - Občianski demokrati Slovenska, OĽANO, Šanca, Progresívne Slovensko, Občianska konzervatívna strana, Demokratická strana, Zmena zdola a Demokratická únia Slovenska kandiduje Slavomír Novák. Stanislav Onderišin kandiduje s podporou strán Smer-SD, Život - národná strana a SNS.

Ako ďalej uviedol Škuba, o 24 miest poslancov sa uchádza 141 kandidátov.

Mestská volebná komisia, ktorá zasadne v pondelok, rozhodne podľa jeho slov o zaregistrovaní, respektíve nezaregistrovaní kandidátov.