Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

O post primátora Prievidze sa bude uchádzať Branislav Gigac

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Gigac podľa svojich slov verí, že Prievidza sa dá a musí sa zmeniť k lepšiemu, už nechce, aby sa o Prievidzi spievalo a hovorilo ako o najväčšej diere.

Prievidza 29. júna (TASR) - O post primátora Prievidze sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať poslanec mestského zastupiteľstva Branislav Gigac. Kandidatúru ohlásil v stredu večer na sociálnej sieti.

Dvadsaťpäťročný absolvent vysokej školy pôsobí v mestskom zastupiteľstve prvé volebné obdobie. O post primátora sa chce podľa svojich slov uchádzať ako nezávislý občiansky kandidát, s tímom plánuje začať zbierať podpisy budúci týždeň.

"Už takmer štyri roky hájim záujmy obyvateľov Prievidze ako poslanec zastupiteľstva. Namiesto riešenia bežných problémov mesta som narazil na rodinkárstvo, kšefty, klientelizmus a netransparentnosť. Odhaľoval som kauzy, poukazoval na problémy a priniesol som však aj riešenia a mnohé veci aj úspešne zrealizoval," vyhlásil na sociálnej sieti Gigac.

Gigac podľa svojich slov verí, že Prievidza sa dá a musí sa zmeniť k lepšiemu, už nechce, aby sa o Prievidzi spievalo a hovorilo ako o najväčšej diere. "Chcem, aby Prievidza mala víziu, a aby sme naše mesto dokázali skutočne zmeniť. Chcem pre vás Prievidzu, pod ktorú sa budete môcť hrdo podpísať," doplnil.