Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

O post primátora Sniny sa bude uchádzať Tomáš Kirňák

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V oblasti školstva na úrovni VÚC sa podľa jeho slov už dlhšie rieši v okrese potreba zlučovania a s tým súvisiace zatváranie a zánik stredných škôl. V tejto oblasti by sa chcel Kirňák angažovať.

Snina 1. júla (TASR) - O post primátora Sniny sa bude v jesenných komunálnych voľbách ako kandidát strany Hlas-SD uchádzať Tomáš Kirňák. Svoju kandidatúru ohlásil v piatok v Snine spolu s predsedom strany Hlas-SD Petrom Pellegrinim.

Kirňák za prioritnú oblasť považuje zdravotníctvo. Ako povedal, v súvislosti s reformou sa bude snažiť udržať nemocnicu s poliklinikou v Snine v takom stave, ako funguje teraz, a nespraviť z nej nemocnicu druhej alebo tretej kategórie s lôžkami na doliečovanie.

V oblasti školstva na úrovni VÚC sa podľa jeho slov už dlhšie rieši v okrese potreba zlučovania a s tým súvisiace zatváranie a zánik stredných škôl. V tejto oblasti by sa chcel Kirňák angažovať a zamerať sa na to, aby k tomu v okrese nedošlo.

"Za kľúčovú otázku považujem riešenie infraštruktúry, pretože od nej závisí ekonomický a sociálny rozvoj mesta. Bez príchodu nových investícií, aj v súvislosti s prípadnou obnovou Ukrajiny, sa jednoducho nepohneme ďalej," uviedol Kirňák.

"V osobe nášho kandidáta ponúkame voličom mesta lokálpatriotizmus, odbornosť a profesionalitu. So svojím programom, ktorý ponúka riešenia pre infraštruktúru mesta, demografiu, školstvo a zdravotníctvo, je správnym človekom, ktorý rieši pre mesto budúcnosť a perspektívu," dodal Pellegrini.