Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

O post primátora Vysokých Tatier zabojuje Alexander Gálfy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obyvateľom chýbajú služby, dobre ohodnotená práca a dostupné bývanie, preto mnohí odchádzajú žiť inde, skonštatoval Gálfy, ktorý chce obyvateľov zapájať do rozhodovania o spravovaní mesta.

Vysoké Tatry 6. júna (TASR) - Za posledných 20 rokov klesol počet obyvateľov Vysokých Tatier o približne tretinu na zhruba 3800. Tento stav chce zvrátiť Alexander Gálfy, ktorý bude štvrtýkrát kandidovať na post primátora. V pondelok na tlačovej konferencii oznámil, že v jesenných komunálnych voľbách sa bude o hlasy voličov uchádzať ako nezávislý kandidát.

"Obyvateľom chýbajú služby, dobre ohodnotená práca a dostupné bývanie, preto mnohí odchádzajú žiť inde," skonštatoval Gálfy, ktorý chce obyvateľov zapájať do rozhodovania o spravovaní mesta. Jednou z priorít je zriadenie vysunutých pracovísk mestského úradu v Tatranskej Lomnici, Dolnom Smokovci, Vyšných Hágoch i Tatranskej Kotline. Zaviesť chce tiež nulovú daň z bytov pre domácich obyvateľov, aby mali väčšiu motiváciu ostať v meste. Okrem toho má v pláne vybudovať pre seniorov pobytové zariadenie i denný stacionár. Za ďalšiu z priorít považuje finančne dostupné mestské nájomné bývanie. Okrem toho sa chce zamerať na modernizáciu školských zariadení a budovanie parkov a ihrísk.

Na tlačovej konferencii zároveň predstavil tím siedmich kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva za jednotlivé mestské časti. Tí považujú za dôležité riešiť najmä dopravnú situáciu vo Vysokých Tatrách a športovú infraštruktúru. "Samozrejme, prioritou je aj cestovný ruch, z ktorého toto mesto žije, sám som podnikateľ, je potrebné riešiť obchvat Smokovca, záchytné parkoviská, kyvadlovú dopravu a zosilnenie električkovej dopravy," dodal rodený Tatranec, ktorý v predchádzajúcom volebnom období zastával post mestského poslanca.

Okrem neho zatiaľ kandidatúru na post primátora Vysokých Tatier oficiálne nikto neoznámil.