Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

O štvrtú dávku vakcíny proti covidu nemajú ľudia v Brezne veľký záujem

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Na štvrtú dávku majú nárok len osoby nad 50 rokov, prednostne berú tých s registráciou, ale zaočkujú i neregistrovaných.

Brezno/Banská Bystrica 18. augusta (TASR) – Vzhľadom na veľmi nízky záujem o očkovanie štvrtou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 breznianska nemocnica aktuálne očkuje približne raz za štyri týždne, a to látkou Comirnaty. Informuje o tom na svojej webovej stránke s tým, že vakcínou Nuvaxovid neočkuje.

Streda (17. 8.) bol zatiaľ posledný termín, ďalší horehronská nemocnica stanoví a zverejní podľa toho, aký bude záujem. Pripomína, že na štvrtú dávku majú nárok len osoby nad 50 rokov, prednostne berú tých s registráciou, ale zaočkujú i neregistrovaných.

V Banskej Bystrici očkovanie verejnosti nad 50 rokov proti ochoreniu COVID-19 v súčasnosti zabezpečuje infektologická ambulancia Rooseveltovej nemocnice, ktorá sa nachádza v starom nemocničnom areáli. Očkuje vždy v stredu, od 9.00 do 10.00 h registrovaných a ďalšiu hodinu neregistrovaných.

Ako uvádza webová stránka banskobystrickej nemocnice, v ambulancii očkujú dospelých vakcínami Janssen, Nuvaxovid a Comirnaty.