Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

O zimnú údržbu v Trnave sa starajú tri spoločnosti

Ilustračná foto. Foto: TASR - Michal Svítok

O cesty, chodníky a verejné plochy sa budú starať STEFE Trnava, I.P.R. z Pezinka a Mestské služby mesta Trnava, rozsah, spôsob a zabezpečenie údržby určuje operačný plán.

Trnava 7. decembra (TASR) – Pre tohtoročnú zimu mesto Trnava zakontrahovalo na zimnú údržbu tri spoločnosti, ktoré sa budú starať o komunikácie v jednotlivých častiach. K dispozícií má 27 kusov mechanizmov, pripravilo 800 ton posypového materiálu a na monitorovanie stavu ciest nainštalovalo dve nové cestné meteostanice. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

O cesty, chodníky a verejné plochy sa budú starať STEFE Trnava, I.P.R. z Pezinka a Mestské služby mesta Trnava, rozsah, spôsob a zabezpečenie údržby určuje operačný plán. Je zverejnený aj na webstránke mesta a obyvatelia sa z neho dozvedia napríklad aj postupnosť, ako sa jednotlivé ulice dostávajú na rad počas odhŕňania snehu. Objem posypového materiálu tvorí 320 ton priemyselnej soli, 380 ton drveného kameniva a 100 ton ich zmesi.

Mestské služby mesta Trnava vykonávajú aj centrálny dispečing zimnej údržby, ktorý operatívne riadi údržbu a informuje verejnosť o situácii na verejných komunikáciách z hľadiska ich zjazdnosti, plynulosti dopravy a schodnosti. Občania môžu svoje postrehy, pripomienky alebo podnety týkajúce sa zimnej údržby zasielať na e-mailovú adresu dispecing.zu@msmt.trnava.sk. O zimnej údržbe budú občanov priebežne informovať aj na webovej stránke msmt.trnava.sk a stránke Mestské služby mesta Trnava na sociálnej sieti.