Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Občania Hriňovej sa najviac pýtajú na rúška

Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Mestský úrad v Hriňovej pracuje v obmedzenom režime, podstatná časť zamestnancov robí s prenosnými počítačmi z domu.

Hriňová 16. marca (TASR) - Kedy bude vláda distribuovať pre ľudí ochranné rúška - to je dnes v súvislosti s rozširujúcim sa novým koronavírusom najčastejšia otázka obyvateľov mesta Hriňová v okrese Detva, smerujúca na zástupcov tamojšej mestskej samosprávy.

Ako TASR povedal primátor Stanislav Horník, občania sa však nespoliehajú len na sľuby vlády, ale zabezpečujú si ochranu aj sami. "Máme tu viacero krajčírok, ktoré ich začali vyrábať sami. Ušili ich už aj pre pracovníkov mestského úradu a tiež pre naše opatrovateľky, ktoré dnes stoja v prvej línii, keď pomáhajú tým najzraniteľnejším, ktorými sú chorí na lôžkach a prestarnutí," priblížil. Podľa neho si dnes mesto zabezpečuje ochranné rúška "po vlastnej línii".

Mestský úrad v Hriňovej pracuje v obmedzenom režime, podstatná časť zamestnancov robí s prenosnými počítačmi z domu. "Pracovníci mestského podniku údržby pracujú na opravách techniky po zime," pripomenul primátor. Ako dodal, chod mesta je zabezpečený, a to tak, aby žiadna funkcia mesta nebola nadobro odstavená.

Podľa primátora dnes už nevidieť v meste ani dlhé rady pred obchodmi. "Ľudia sa najviac zásobili potravinami a potrebným materiálom minulý týždeň," doplnil a vyzval obyvateľov na dodržiavanie všetkých pokynov a nariadení. "Len prísnou disciplínou môžeme túto epidémiu zdolať," zdôraznil.