Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Obce na Liptove a strednom Považí čakajú odstávky elektrickej energie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Vzhľadom na charakter plánovaných prác sú odstávky elektriny nevyhnutné. Elektrikári zo SSD budú pracovať so zariadeniami na úrovni vysokého napätia.

Žilina 29. mája (TASR) – Takmer 3000 odberných miest v okresoch Považská Bystrica, Púchov a Liptovský Mikuláš čakajú na budúci týždeň odstávky elektrickej energie. Informoval o tom hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš.

V Považskobystrickom okrese sa odstávka dotkne obce Brvnište vo štvrtok (2. 6.) od 7.30 do 16.30 h. Obmedzenie pocíti takmer 600 odberných miest. Dôvodom je revízia vedenia vysokého napätia. Rovnaký dôvod spôsobí odstávku elektrickej energie v obci Beluša v Púchovskom okrese. Bez elektriny bude viac ako 1200 odberných miest v pondelok (30. 5.) od 7.30 do 16.30 h.

V okrese Liptovský Mikuláš budú v stredu (1. 6.) bez elektriny obce Veľké Borové, Malé Borové a Huty. Výpadok sa dotkne 500 odberných miest od 8.00 do 17.30 h. Rovnako asi 500 odberných miest sa dotkne výpadok elektriny vo štvrtok (2. 6.) v obciach Liptovský Trnovec, Kvačany a Liptovské Matiašovce. Bez elektriny budú od 8.00 do 15.00 h.

"Vzhľadom na charakter plánovaných prác sú odstávky elektriny nevyhnutné. Elektrikári zo SSD budú pracovať so zariadeniami na úrovni vysokého napätia. Z bezpečnostných dôvodov tak zostanú niektoré technológie na nevyhnutný čas bez napájania. Údržbári však urobia maximum, aby odstávky elektriny ukončili hneď, ako to bude možné. Ak nenastanú komplikácie, môže to byť výrazne skôr ako v spomenutých časoch," doplnil Gejdoš.