Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Obec Beluša zmenila dizajn svojho webového sídla

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nový web obsahuje informácie o podujatiach, obecných organizáciách či odkaz na stránku na sociálnej sieti.

Beluša 30. októbra (TASR) - Obec Beluša v okrese Púchov zmenila dizajn svojho webového sídla. Najväčšia obec Trenčianskeho kraja pristúpila k úprave svojej internetovej stránky v nadväznosti na skúsenosti užívateľov, ale i zmeny zákonov a nariadení. Súčasné prevedenie webu je v súlade s požiadavkami smernice Európskej únie. TASR o tom informovala Jana Huliačková zo sekretariátu starostu a prednostu Obecného úradu Beluša.

"Podstatnejšou zmenou pre užívateľa je vizuálna zmena vzhľadu webovej stránky obce a jej štruktúry, ktorá je na obsah veľmi bohatá. Vykonanými opatreniami sme chceli dosiahnuť moderný, čistý dizajn s rozdelením kategórií tak, aby užívateľ čo najrýchlejšie našiel hľadané informácie, takpovediac na pár klikov," uviedla Huliačková.

Hlavné menu podľa nej obsahuje päť hlavných položiek, ktoré definujú obec, obecné zastupiteľstvo a samosprávu, obecné kontakty, prácu obecného úradu a spoločenský život v obci. "Vďaka výrazným modrým ikonám sa občan rýchlo dostane k povinne zverejňovaným informáciám na úradnej tabuli, zmluvám, potrebným tlačivám v rámci stavebného, finančného, sociálneho oddelenia a k správnym poplatkom alebo k množstvu informácií z oblasti odpadového hospodárstva," priblížila.

Nový web tiež obsahuje informácie o podujatiach, obecných organizáciách, odkaz na stránku na sociálnej sieti. Pri reorganizácii webovej stránky obec nezabudla ani na seniorov či hendikepovaných občanov, keďže ponúka modul zväčšeného písma či čítania textov.

Redizajn webového sídla, ktoré má priemernú bežnú návštevnosť 3600 návštev za mesiac, obec hradila z rozpočtu sumou 1680 eur.