Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Obec Chvojnica rekonštruuje kultúrny dom za takmer 20.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Hlavným cieľom projektu je zlepšenie vzhľadu a atraktivity obce rekonštrukciou interiérových priestorov kultúrneho domu.

Chvojnica 26. decembra (TASR) - Obec Chvojnica v okrese Myjava začala s realizáciou projektu s názvom Stavebné úpravy vnútorných priestorov kultúrneho domu v obci Chvojnica podporeného z Programu rozvoja vidieka SR 2014 - 2020. TASR o tom informoval starosta obce Marián Kollár.

Obec na rekonštrukciu získala nenávratný finančný príspevok. "Ten je zo zdrojov Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka a štátneho rozpočtu SR a predstavuje sumu 18.272,24 eura. Celková výška oprávnených výdavkov projektu je 19.233,94 eura," uviedol Kollár.

Ako doplnil, hlavným cieľom projektu je zlepšenie vzhľadu a atraktivity obce rekonštrukciou interiérových priestorov kultúrneho domu, čím sa vytvoria podmienky na poskytovanie kvalitnejších verejných služieb a zvýšenie kvality života v obci.

"Ide o rekonštrukciu kuchyne, chodby, komory, skladu a jedálne kultúrneho domu. Počas rekonštrukcie budú opravené a zmodernizované existujúce povrchy týchto miestností a výplne dverných otvorov. Namontované budú tiež nové sadrokartónové stropné podhľady a svietidlá," doplnil starosta. Projekt bol podaný do výzvy vyhlásenej miestnou akčnou skupinou Kopaničiarsky región.