Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Prechádzal sa po dedine. Hontianske Nemce upozornili na výskyt medveďa

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Pre miestnych už nie je medveď žiadnou raritou, bežne ho pri jazde autom stretávajú aj na ceste pod dedinou, videli ho už i pri tamojšom obchode.

Hontianske Nemce 24. júna (TASR) - Na výskyt medveďa v regióne Hont, v blízkosti obce Hontianske Nemce upozorňuje tamojšia samospráva na svojej webovej stránke. Zviera videli pred niekoľkými dňami v časti za Selami, pod hájom, smerom na vinice.

S medveďmi sa v týchto dňoch často stretávajú aj obyvatelia Podpoľania. V Ivinách, časti obce Dúbravy v okrese Detva, nedávno šelma zničila úle tamojšiemu včelárovi. Pre miestnych už nie je medveď žiadnou raritou, bežne ho pri jazde autom stretávajú aj na ceste pod dedinou, videli ho už i pri tamojšom obchode.

Vlani o takomto čase mali problémy s medveďom, ktorý sa v noci a nadránom prechádzal po dedine, aj v neďalekej Očovej. Poľovníci ho nakoniec zastrelili.

Problémy s výskytom medveďov v obývaných častiach podpolianskych dedín viedli aj k vytvoreniu združenia a petície za reguláciu početnosti ich populácie. Doteraz sa pod ňu podpísalo vyše 4700 ľudí.