Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Obec Husiná má v osade Benda kontrolovať dodržiavanie karantény

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Opatrenia majú zabrániť šíreniu nového koronavírusu.

Rimavská Sobota 23. februára (TASR) - Obec Husiná v okrese Rimavská Sobota má v osade Benda za asistencie polície či armády kontrolovať dodržiavanie karantény u obyvateľov, ktorí sú v domácej izolácii v súvislosti s ochorením COVID-19. Vyplýva to z novej vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Rimavskej Sobote.

V prípade zistenia porušenia karanténnych opatrení, čo je izolácia v domácom prostredí, má samospráva zabezpečiť obmedzenie pohybu v rámci osady Benda a nahlásiť porušenia opatrení RÚVZ v Rimavskej Sobote. Opatrenia majú zabrániť šíreniu nového koronavírusu.

„Obec Husiná je povinná zabezpečiť dezinfekciu verejných priestranstiev v osade a v jej bezprostrednej blízkosti,“ dodávajú hygienici. Samospráva je tiež povinná v nedeľu 28. februára zabezpečiť antigénové testovanie na ochorenie COVID-19. Podľa vyhlášky sa to týka obyvateľov tejto osady, ktorí majú viac ako desať rokov. Pomáhať budú policajti. Obec má každé nové ochorenie COVID-19 a aj podozrenie naň nahlásiť RÚVZ v Rimavskej Sobote.