Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Obec Miloslavov odsudzuje násilný incident, prijala viacero opatrení

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Napadnutím 11-ročného dievčaťa v Miloslavove skupinou kamarátov sa intenzívne zaoberá bratislavská krajská polícia.

Miloslavov 7. januára (TASR) - Obec Miloslavov (okres Senec) odsudzuje napadnutie 11-ročného dievčaťa skupinou kamarátov v areáli tunajšieho bývalého družstva. Samospráva verí, že prípad sa riadne vyšetrí a voči agresorom a ostatným zodpovedným sa vyvodia dôsledky. Obec pre vzniknutú situáciu prijala sériu krokov, požiadala o posilnenie policajných hliadok, zvoláva zasadnutie rady školy a chystá aj viaceré preventívne opatrenia.

"Obecný úrad, starosta obce a zástupca starostu obce spolupracujú s políciou a sú súčinní pri všetkých požadovaných úkonoch," uviedla samospráva na svojom webe. Starosta Miloslavova Milan Baďanský požiadal políciu o zvýšenú hliadkovú činnosť v obci. Obec ako zriaďovateľ základnej školy požiadala o zvolanie rady školy, aby sa spolu s vedením školy venovali tejto téme a prijali všetky opatrenia v kompetencii školy.

"Poslanci obecného zastupiteľstva v spolupráci s právnikom obce a zástupcom polície budú za prítomnosti majiteľa areálu realizovať jeho obhliadku za účelom lepšieho zabezpečenia priestoru proti vniknutiu. Zástupcovia obce, vedenia školy a polície sa budúci týždeň stretnú za účelom koordinácie postupu a prípravy preventívnych opatrení," spresňuje opatrenia samospráva.



Zároveň sa dištancuje od akéhokoľvek prejavu agresie a nenávisti a žiada občanov, aby zvážili dopad ich verejných prejavov najmä na sociálnych sieťach, ku ktorým majú prístup aj maloletí.

Obec vo svojom prvom stanovisku napísala, že neoprávnené vnikanie a pohyb detí v areáli niekdajšieho družstva je nebezpečný a pravidelne na to rodičov upozorňuje. "Výskyt detí v areáli sa už riešil viackrát, ale takýto násilný čin, k akému došlo v nedeľu, sa ešte nevyskytol," podotkla obec.

Napadnutím 11-ročného dievčaťa v Miloslavove skupinou kamarátov sa intenzívne zaoberá bratislavská krajská polícia. Dievča mali podľa medializovaných informácií napadnúť, opiť a vyzliecť 2. januára v Miloslavove kamaráti. Incident si mali nakrútiť na telefón a zverejniť na sociálnych sieťach. Celé sa to malo odohrať v obci v areáli bývalého družstva. Na zverejnenom videu by mali byť 14-, 15- a 16-ročné deti. Podľa medializovaných informácií by takýto prípad nemal byť jediný a táto skupina už mala zaútočiť na deti aj v minulosti.


Prípad vyvolal pobúrenie v celej krajine. Reagovali naň aj politici. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) chce na najbližšiu koaličnú radu zavolať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO), aby priblížil, akým spôsobom sa v krajine zamedzí šikane detí. O incidente sa má rokovať aj na mimoriadnom branno-bezpečnostnom výbore parlamentu.