Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Obec Muráň vybuduje novú tržnicu, získala na ňu vyše 65.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Na vybudovanie tržnice získala obec príspevok z európskych zdrojov v rámci výzvy miestnej akčnej skupiny Partnerstvo Muránska planina – Čierny Hron.

Muráň 21. marca (TASR) – Obec Muráň v okrese Revúca plánuje vybudovať novú tržnicu, organizovať tu chce rôzne regionálne trhy či jarmok. Na tento účel získala z európskych zdrojov vyše 65.000 eur. Pre TASR to uviedol starosta obce Roman Goldschmidt.

Ako priblížil starosta obce, v súčasnosti ako tržnicu v Muráni využívajú priestor medzi kostolom a obchodom s potravinami v centre obce. Novú tržnicu plánujú vybudovať neďaleko, v blízkosti bývalej fary, v ktorej v súčasnosti sídli obecné múzeum.

"Budeme meniť zámkovú dlažbu, pribudnú tu verejné toalety, prenosné pulty na predaj tovaru," priblížil Goldschmidt s tým, že rekonštruovať plánujú aj oplotenie. Na novej tržnici by v budúcnosti chceli organizovať rôzne podujatia, a to najmä regionálne trhy či jarmok.

Na vybudovanie tržnice získala obec príspevok z európskych zdrojov v rámci výzvy miestnej akčnej skupiny Partnerstvo Muránska planina – Čierny Hron. Maximálna výška príspevku predstavuje približne 65.900 eur.

S realizáciou prác plánuje obec začať koncom marca. Projekt by chceli ukončiť v letných mesiacoch, aby sa nová tržnica mohla stať súčasťou tradičných septembrových osláv dní obce. Tie samospráva organizuje každoročne pri príležitosti výročia prvej písomnej zmienky o hrade Muráň a samotnej obci.