Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Obec Sása obnovuje budovy slúžiace voľnočasovým aktivitám

V Sáse v okrese Zvolen vlani obnovili Klub Pohoda slúžiaci obyvateľom na rodinné oslavy. Aktuálne tam ešte stavajú spevnené plochy a parkovisko. V Sásej 2. novembra 2021. Foto: TASR - Jozef Poliak

Obec sa v týchto dňoch pustila aj do obnovy bývalej evanjelickej školy, vybudovanej ešte pred druhou svetovou vojnou.

Sása 2. novembra (TASR) – Viac ako 43.000 eur vyčlenila minulý rok obec Sása v okrese Zvolen na obnovu viacúčelovej budovy s názvom Klub Pohoda. Objekt, kde v jednej časti je obchodná prevádzka, je využívaný obyvateľmi dediny na rodinné oslavy, svadby, ale tiež na kary či na spolkovú činnosť.

„Obnovili sa predovšetkým sociálne zariadenia, ktoré už boli v nevyhovujúcom stave, ale zrekonštruovali sme aj svetlíky v streche, cez ktoré zatekalo,“ povedala TASR starostka Iveta Hladká. „Nevyhovujúcu časť strechy si na našu žiadosť obnovil aj obchod,“ dodala. Navyše sa v týchto dňoch stavajú aj spevnené plochy pred objektom a vytvára sa tam parkovisko. „Práce v exteriéri nás ešte navyše vyjdú na 13.000 eur,“ doplnila starostka.

Obec sa v týchto dňoch pustila aj do obnovy bývalej evanjelickej školy, vybudovanej ešte pred druhou svetovou vojnou. „My tam dnes máme knižnicu, malú telocvičňu, klubovú miestnosť pre mladých a veľkú spoločenskú sálu s pódiom,“ vymenovala starostka. V časti objektu sa nachádza aj klub dôchodcov či miestnosť pre trávenie času pre matky s deťmi.

„Táto rekonštrukcia nás vyjde asi na 30.000 eur. Jedná sa najmä o likvidáciu a výmenu strešnej krytiny,“ priblížila. Následne chcú v budove zrealizovať aj interiérové úpravy.