Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Obec Sútor trápi nedostatok vody, najhoršie sú na tom nájomné byty

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Starosta obyvateľov pravidelne vyzýva na šetrenie vodou a samospráva v súvislosti s jej akútnym nedostatkom zabezpečila núdzové zásobovanie pitnou vodou.

Sútor 11. augusta (TASR) – V obci Sútor v okrese Rimavská Sobota platí pre nedostatok pitnej vody mimoriadna situácia. Najhoršia situácia je v obecných nájomných bytoch, v ktorých žije 24 rodín. Pre TASR to uviedol starosta obce Gabriel Lakatoš.

Mimoriadnu situáciu vyhlásil starosta ešte 25. júla, nedostatok pitnej vody podľa jeho slov spôsobilo dlhotrvajúce sucho. V obci chýba napojenie na vodovod, vyše 600 obyvateľov tak na pitie využíva vlastné studne. Tie však v dôsledku nedostatku zrážok takmer vyschli.

Najhoršia situácia je podľa starostu v nájomných bytoch, kde býva takmer 100 ľudí. Starosta obyvateľov pravidelne vyzýva na šetrenie vodou a samospráva v súvislosti s jej akútnym nedostatkom zabezpečila núdzové zásobovanie pitnou vodou. "V studni na obecnom úrade máme vodu, ktorá však nie je pitná. Tú vozíme ľuďom ako úžitkovú, na splachovanie a podobne," dodal Lakatoš.

Mimoriadna situácia pre nedostatok pitnej vody platí aktuálne v jedenástich obciach. Ide o obce Volica, Drňa, Chrámec, Pača, Dlhé Stráže, Banská Štiavnica, Baldovce, Zubák, Sútor, Rudňany a Slatvina.