Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Ide Veľká noc, obecný úrad v Muránskej Dlhej Lúke vystriekali vodou

Foto: TASR/Ján Siman

Pred niekoľkými rokmi budovu zateplili a opravili jej vonkajšiu fasádu. Keďže sa nachádza blízko hlavného cestného ťahu, aspoň raz za rok ju vystriekajú vodou.

Muránska Dlhá Lúka 4. apríla (TASR) - Budova Obecného úradu v Muránskej Dlhej Lúke je po dnešnom čistení opäť dominantou obce.

Ako pre TASR povedal starosta Marek Nosko, pred niekoľkými rokmi budovu zateplili a opravili jej vonkajšiu fasádu. Keďže sa nachádza blízko hlavného cestného ťahu, aspoň raz za rok ju vystriekajú vodou.

Dvaja pracovníci sa dopoludnia postavili na autoplošinu, aby vodou očistili celú vonkajšiu fasádu obecného úradu.

Tu bude player


"Budova je pomerne veľká a je dominantou obce, pretože je blízko štátnej cesty. Takto si ju síce každý všimne, no zároveň sa nám na fasáde usádza prach z dopravy. Blíži sa Veľká noc, tak sme sa rozhodli upratať aj takto. Z obecného rozpočtu zaplatíme autoplošinu, zvyšok je v našej réžii. Takto dôkladne vyčistíme z vonkajšej strany aj okná. Donedávna by sme takúto očistu nemohli robiť. Po rekonštrukcii budovy sme nechali fasádu natrieť vode odolnými farbami, takže po čistení to opäť aj po niekoľkých rokoch vyzerá, ako keby sme obecný úrad renovovali len nedávno," povedal Nosko.