Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Obete tragickej nehody autobusu pripomenie slávnostná bohoslužba

Na archívnej snímke hasiči vyťahujú vrak havarovaného autobusu na mieste dopravnej nehody, ktorá sa stala 13. novembra 2019 na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre. Foto: TASR - Vladimír Benko/MV SR

K tragickej zrážke autobusu s nákladným autom došlo 13. novembra 2019 pri obci Malanta, na ceste medzi Nitrou a Zlatými Moravcami.

Nitra 11. novembra (TASR) - Od tragickej dopravnej nehody autobusu, ku ktorej došlo pri Malante neďaleko Nitry, uplynú 13. novembra tri roky. Zrážka nákladného auta s autobusom si vyžiadala 12 obetí. Pri príležitosti tretieho výročia tragédie sa v Katedrále sv. Emeráma na Nitrianskom hrade bude 13. novembra konať spomienková bohoslužba.

"Sláveniu eucharistie bude predsedať ordinár Ozbrojených síl a ozbrojených zborov SR biskup František Rábek. Slúžená svätá omša za účasti záchranných zložiek sa začne o 11.00 h," informoval Hasičský a záchranný zbor.

K tragickej zrážke autobusu s nákladným autom došlo 13. novembra 2019 pri obci Malanta, na ceste medzi Nitrou a Zlatými Moravcami. V autobuse sa viezli predovšetkým stredoškoláci, ktorí sa vracali z vyučovania domov. Medzi 12 obeťami nehody boli štyri maloleté deti. Zranilo sa pri nej 20 ľudí, z toho traja ťažko.