Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Obnova cesty v Liptovskom Hrádku-Dovalove bude mesto stáť 57.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR Róbert Fritz

Práce budú postupovať podľa klimatických podmienok.

Liptovský Hrádok 25. novembra (TASR) - Polkilometrový úsek miestnej komunikácie Vyšné Hriadky v Liptovskom Hrádku-Dovalove obnovujú. Mesto počíta s nákladmi na úrovni približne 57.000 eur. Ako informovala Zuzana Strapoňová z mestského úradu, pôvodne počítali so skorším začatím prác. Zdržanie podľa nej spôsobilo vybavovanie potrebných povolení, keďže v súbehu opravovaného úseku prechádza plynovod.

Práce budú postupovať podľa klimatických podmienok. "Firma začala realizovať odvodňovací rigol, následne urobí výkop pre rozšírenie vozovky. Samotnú asfaltovú úpravu cesty bude vzhľadom na neskorý začiatok robiť až v nasledujúcom roku," priblížila Strapoňová.

Mesto pristúpilo k oprave miestnej komunikácie z dôvodu jej zlého stavu. Strapoňová poznamenala, že je spôsobený predovšetkým zlými vodnými pomermi z priľahlých polí. Tiež tým, že po vybudovaní plynofikácie nebola urobená spätná úprava cesty na vyhovujúci stav. Podotkla, že na viacerých úsekoch cesty, ktorá má povrch z asfaltobetónu, sú už viditeľné podkladové vrstvy.

Približne 480-metrový úsek obnovia na pôvodnú šírku štyroch metrov. "Tam, kde ju nebude možné dodržať, bude cesta zúžená," vysvetlila Strapoňová.