Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Na obnovu škôl vyčlenili prešovskí krajskí poslanci vyše 100.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Rekonštrukcia čaká Strednú odbornú školu technickú v Humennom aj Gymnázium arm. gen. L. Svobodu v Humennom.

Prešov 26. apríla (TASR) – Prešovskí krajskí poslanci odsúhlasili na pondelkovom (25.4.) zasadnutí financie na rekonštrukciu dvoch stredných škôl v Humennom vo výške viac ako 100.000 eur. Podľa slov vedúcej odboru financií Úradu PSK Márie Holíkovej bolo pre oblasť vzdelávania vyčlenených 1,25 milióna eur.

Stredná odborná škola technická v Humennom získala na rekonštrukciu sociálnych zariadení 95.200 eur. Podľa predloženého materiálu sú tieto sociálne zariadenia viac ako 50-ročné. "V rámci rekonštrukcie dôjde okrem výmeny vybavenia sociálnych zariadení aj k realizácii nových priečok a k čiastočnej dispozičnej zmene sociálnych zariadení," uvádza sa v dokumente. Rekonštrukcia bude prebiehať v štyroch blokoch. Poslednú väčšiu renováciu zaznamenali v škole približne pre dvomi rokmi, kedy bola menená vonkajšia fasáda.

História školy siaha do roku 1959 a súvisí so vznikom veľkého kombinátu Chemko so sídlom v Strážskom. V súčasnosti ju navštevuje viac ako 430 študentov.

Gymnázium arm. gen. L. Svobodu v Humennom dostane na rekonštrukciu strechy z krajskej pokladnice 8000 eur. Medzi jeho absolventov patrí viacero osobností zo spoločenského, politického, kultúrneho a cirkevného života ako módna návrhárka Lýdia Eckhardt, košický arcibiskup Bernard Bober, ale i očný lekár žijúci v USA Igor Kozák.