Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Obsadenosť covidových lôžok v nemocniciach na Zemplíne naďalej klesá

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

O osem sa znížil počet obsadených covidových lôžok v trebišovskej nemocnici, kde podporu UPV potrebuje jeden z desiatich hospitalizovaných.

Humenné 18. januára (TASR) – Obsadenosť covidových lôžok v nemocniciach na Zemplíne naďalej klesá, v piatich zariadeniach je aktuálne hospitalizovaných spolu 69 pacientov s ochorením COVID-19.

Oproti pondelku 10. januára sa situácia nezmenila len v nemocnici v Michalovciach. Ako TASR informovala PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová, naďalej sa tu zdravotníci na covidovom oddelení starajú o 26 pacientov, pričom dvaja z nich potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie (UPV).

Z 24 na 17 klesol za sedem dní počet pacientov s ochorením COVID-19 hospitalizovaných v nemocnici vo Vranove nad Topľou, napojenie na UPV si vyžaduje zdravotný stav jedného z nich.

O osem sa znížil počet obsadených covidových lôžok v trebišovskej nemocnici, kde podporu UPV potrebuje jeden z desiatich hospitalizovaných.

V humenskej nemocnici je aktuálne 11 pacientov s ochorením spôsobeným novým koronavírusom, zdravotný stav dvoch z nich si vyžaduje napojenie na UPV.

Výrazný pokles hospitalizovaných s ochorením COVID-19 eviduje aj mestská Nemocnica Snina. Podľa slov námestníčky pre ošetrovateľskú starostlivosť Jany Kapákovej sa tu zdravotníci aktuálne starajú o piatich takýchto pacientov, pričom jeden z nich potrebuje pomoc UPV. V pondelok 10. januára nemocnica evidovala 14 obsadených covidových lôžok.