Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vandalom padla do oka bývalá škola v Pčolinom; zničili, čoho sa dotkli

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Vošli aj do bývalej jedálne, kde bol uskladnený tovar z humanitárnej pomoci Gréckokatolíckej charity Prešov. Ten vyhádzali z kartónových škatúľ a porozhadzovali po miestnosti, uviedla polícia.

Pčoliné 1. júla (TASR) - V objekte bývalej školy v obci Pčoliné (okres Snina) dvaja miestni mladíci ešte koncom apríla porozbíjali a zničili rôzne vybavenie. Po dôkladnom vyšetrení prípadu ich polícia v týchto dňoch obvinila. O prípade informovala krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že neplnoletí výtržníci najprv rozbili vstupné dvere a vošli do budovy.

"V chodbe vystriekali dva práškové hasiace prístroje, rozbili skriňu i viacero okien. Vošli aj do bývalej jedálne, kde sa nachádzal uskladnený tovar z humanitárnej pomoci Gréckokatolíckej charity Prešov. Ten vyhádzali z kartónových škatúľ a porozhadzovali po miestnosti," priblížila hovorkyňa. V telocvični taktiež rozbili okná i dvere a rozhádzali uskladnené športové náradie. Na toalete potom zapálili kotúče toaletného papiera. "Zničili, čoho sa dotkli, a odišli preč. Celková škoda doposiaľ presne vyčíslená nebola," dodala Ligdayová.

Obaja mladíci sú obvinení z trestného činu poškodzovania cudzej veci spáchaného v súbehu s trestným činom krádeže. Skutky podľa polície spáchali formou spolupáchateľstva a stíhaní sú na slobode. "Vo veci bolo povereným príslušníkom obvodného oddelenia Policajného zboru v Snine začaté trestné stíhanie," uzavrela hovorkyňa.