Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

OBVINILI HO: Šoféroval pod vplyvom drog a snažil sa ujsť

Zadržaná látka. Foto: Facebook - Polícia SR Košický kraj

Stíhaný je väzobne.

Košice 7. marca (TASR) - Polícia obvinila 41-ročného vodiča z okresu Košice-okolie, ktorý šoféroval pod vplyvom drog a snažil sa ujsť. Stíhaný je väzobne. TASR o tom v utorok informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Muža ešte koncom minulého roka zastavili za priestupok v Trebišove na jednej z križovatiek. Počas kontroly ho podrobili dychovej skúške, jej výsledok bol negatívny. "Keďže policajti disponovali informáciou, že vo vozidle sa môžu nachádzať podozrivé návykové látky, vodiča vyzvali na ich vydanie. Vodič sa k držbe omamných látok priznal a dobrovoľne policajtom vydal sklenenú nádobu s obsahom zelenej sušiny. Vtom však vodič naštartoval a dal sa na útek," spresnila s tým, že policajti ho prenasledovali a vozidlo zastavili v trebišovskej mestskej časti Milhostov. Na výzvy, aby z auta vystúpil, nereagoval. Policajti preto použili donucovacie prostriedky.

Vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz a obmedzili ho na osobnej slobode. Policajti našli v aute podľa predbežných zistení marihuanu, z ktorej by bolo možné pripraviť niekoľko bežných dávok drogy. "Výsledky toxikologického vyšetrenia krvi vodiča, ktoré už polícia má k dispozícii, potvrdili prítomnosť omamných látok - marihuany, THC látok v množstve porovnateľnému hladine etylalkoholu v krvi nad jedno promile," dodala Mésarová.

Obvinený je tak zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, ako aj z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.