Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Obvinili muža, ktorý mal prepadnúť čerpaciu stanicu v Prievidzi

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dvadsaťročnému, viackrát súdne trestanému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Prievidza 2. januára (TASR) - Policajti vypátrali a obvinili muža, ktorý mal v závere minulého roka prepadnúť čerpaciu stanicu v Prievidzi. Dvadsaťročnému, viackrát súdne trestanému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Na základe vykonaného vyšetrovania polícia zistila, že obvinený prešiel za predajný pult, zahnal sa pravou rukou, na ktorej mal nasadený kovový boxer a pod hrozbou násilia donútil 46-ročnú zamestnankyňu čerpacej stanice, aby otvorila pokladnicu a vybral z nej finančnú hotovosť vo výške 890 eur," uviedla polícia.

Policajti muža po vypátraní v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a umiestnili ho v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu lúpeže a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie, o ktorom bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Prievidzi v najbližších hodinách.