Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Obvinili mužov z Bánovského okresu z drogovej trestnej činnosti

Ilustračná snímka Foto: TASR/Polícia

Policajti v zmysle zákona vykonali dve domové prehliadky a taktiež aj prehliadky iných priestorov. Počas nich zaistili viaceré nástroje z trestnej činnosti, uviedla polícia.

Bánovce nad Bebravou 29. novembra (TASR) - Kriminalisti z Bánoviec nad Bebravou objasnili ďalšiu drogovú trestnú činnosť. V rámci akcie Rybár obvinili z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 41-ročného a 33-ročného muža z okresu Bánovce nad Bebravou. Informovala o tom v utorok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Policajti v zmysle zákona vykonali dve domové prehliadky a taktiež aj prehliadky iných priestorov. Počas nich zaistili viaceré nástroje z trestnej činnosti," uviedla polícia.

Jeden z obvinených si mal podľa nej od presne nezistenej doby, najmenej však od začiatku tohto roka, až do 24. novembra zadovažovať pervitín a marihuanu. "Tieto omamné a psychotropné látky prechovával nielen pre vlastnú potrebu, ale predával ich aj ďalším, minimálne piatim užívateľom v okolí Bánoviec nad Bebravou," doplnili policajti.

Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie dvoch obvinených, pričom sudca sa s návrhom prokurátora stotožnil a oboch poslal do väzby, keďže v predchádzajúcom období boli už stíhaní za dílerstvo drog. Hrozí im až 15 rokov väzenia.

Polícia obvinila aj 28-ročného vodiča osobného motorového vozidla z okresu Bánovce nad Bebravou, ktorý ich viezol. "Muž je stíhaný na slobode ako pomocník a zaistili mu osobné motorové vozidlo Volkswagen Golf," dodali policajti.