Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Obvinili mužov z Prešova a obce Medzany za jazdu pod vplyvom alkoholu

Ilustračná snímka. Foto: KR PZ v Trenčíne

Prešovčan sa skutku dopustil v stredu podvečer, keď viedol osobné vozidlo po ceste v obci Petrovany.

Prešov 22. septembra (TASR) - Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila 61-ročného muža z obce Medzany v okrese Prešov a 62-ročného muža z Prešova. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Muž z obce Medzany v stredu (21. 9.) predpoludním viedol osobné vozidlo po ceste v rodnej obci, pričom ho z dôvodu nerešpektovania dopravného značenia zastavila a skontrolovala policajná hliadka. "Dychovou skúškou bolo preukázané, že vodič jazdil pod vplyvom alkoholu, a to s hodnotou viac ako 2,5 promile. Bol mu na mieste zadržaný vodičský preukaz a skončil v cele policajného zaistenia," priblížila Ligdayová.

Prešovčan sa skutku dopustil v stredu podvečer, keď viedol osobné vozidlo po ceste v obci Petrovany. Z dôvodu nekoordinovanej jazdy ho zastavila policajná hliadka. "Vodič bol podrobený dychovej skúške, výsledok presiahol 1,35 promile. Následnou lustráciou v policajných evidenciách bolo zistené, že Prešovčanovi už bol uložený zákaz činnosti viesť všetky motorové vozidlá v trvaní ôsmich mesiacov, ktorý sa mu skončil v lete tohto roku," povedala Ligdayová s tým, že vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia.