Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Obvinili Sýrčana, ktorý v SR previezol 24 nelegálnych migrantov

Ilustračné foto Foto: TASR

Z 24 osôb je 13 zo Sýrie, osem z Tuniska, jedna z Egypta, jedna z Turecka a jedna z Jemenskej republiky. Ide o mužov od 19 do 42 rokov.

Bratislava 21. júna (TASR) – Sýrčan Mohamad S. v pondelok (20. 6.) previezol na Slovensko 24 nelegálnych migrantov, za čo mal dostať 5000 eur. Čelí obvineniu zo zločinu prevádzačstva. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Na územie Slovenska sa dostali cez hraničný priechod Komárom – Komárno, cez Alžbetin most, medzi Maďarskom a Slovenskou republikou. Vodič mal všetkých cudzincov naložiť skoro ráno pri obci Ásotthalom v Maďarsku," spresnila hovorkyňa s tým, že cudzinci strávili zatvorení v aute viac ako štyri a pol hodiny.

"Vodič ich po prekročení hraníc vyložil na Alžbetinom ostrove a oni sa rozutekali do priľahlého lesíka. Všímaví okoloidúci to okamžite nahlásili polícii," priblížila. Z 24 osôb je 13 zo Sýrie, osem z Tuniska, jedna z Egypta, jedna z Turecka a jedna z Jemenskej republiky. Ide o mužov od 19 do 42 rokov.

Vyšetrovateľka Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii obvinila 21-ročného Mohamada S. žijúceho v Nemecku zo zločinu prevádzačstva a zároveň podala návrh na jeho väzobné stíhanie. Po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov.