Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na hornej Nitre Nový rok oslávia doma, Handlová má špeciálny program

Na archívnej snímke pohľad na Námestie SNP v Partizánskom. Foto: TASR - Alexandra Moštková

O silvestrovský program, i keď v netradičnejšej podobe, neprídu Handlovčania. Oslavy pre nich pripravil Dom kultúry mesta Handlová.

Partizánske/Handlová 31. decembra (TASR) - Obyvatelia vybraných miest na hornej Nitre Nový rok na námestiach neprivítajú. Samosprávy Partizánskeho a Prievidze sa rozhodli štvrtkové oslavy pre pandémiu nového koronavírusu a protipandemické opatrenia zrušiť. V Handlovej pripravili špeciálny program.

Silvestrovský program a novoročný ohňostroj bude chýbať i v Partizánskom. Financie, ktoré by naň samospráva vynaložila, sa rozhodla využiť inak. "Na ohňostroji ušetríme 800 eur a na programe 500 eur. Týchto 1300 eur spolu s ďalšími prostriedkami použijeme na rekonštrukciu elektroinštalácie v mestskej knižnici," uviedol primátor Jozef Božik.

Tradičný silvestrovský program, ktorý sa začínal už v dopoludňajších hodinách, bude chýbať aj v Prievidzi. Mesto každoročne pripravilo silvestrovskú zabíjačku, v posledných rokoch obyvatelia vítali Nový rok na Námestí slobody i hudobným ohňostrojom.

O silvestrovský program, i keď v netradičnejšej podobe, neprídu Handlovčania. Oslavy pre nich pripravil Dom kultúry mesta Handlová. "Keďže musíme byť doma, rozhodli sme sa, že s novoročnými prianiami a dobrou hudbou vyrazíme za obyvateľmi na našom alegorickom hudobnom aute. Veríme, že im aspoň na pár chvíľ spríjemníme posledné hodiny roka 2020," priblížila hovorkyňa mesta Jana Paulínyová. Hudobné auto bude podľa nej brázdiť ulice Handlovej vo štvrtok od 17.00 h do 20.00 h.