Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Obyvatelia Prešova sa zapoja do kampane Do práce na bicykli

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Súčasťou pilotného ročníka bude aj súťaž štvorčlenných zamestnaneckých tímov, ktorá sa uskutoční v dňoch od 20. augusta do 14. septembra 2012.

Prešov 1. augusta (TASR) – Do pilotného ročníka kampane "Do práce na bicykli, ktorá sa rozbehne na prelome augusta a septembra tohto roka, sa plánujú zapojiť aj obyvatelia a inštitúcie v meste Prešov. Koordinátorka miestnych aktivít Apolónia Sejková dnes pre TASR uviedla, že registrácia záujemcov, ktorí chcú v rámci projektu Central MeetBike podporiť pravidelnú dochádzku do práce a do školy na bicykli, sa začína už dnes.

"Cieľom projektu je najmä rozvoj cyklistickej dopravy, podpora zdravého životného štýlu obyvateľov, zlepšenie dopravnej situácie, oživenie verejných priestorov, ktoré by podnietilo stretávanie sa ľudí počas cesty do a z práce a rovnako obmedzenie negatívnych vplyvov dopravy ako hluk či emisie," zdôraznila Sejková. Doplnila, že súčasťou kampane bude aj súťaž, ktorá sa uskutoční v dňoch od 20. augusta do 14. septembra 2012. "Ide o súťaž dvoj až štvorčlenných zamestnaneckých tímov, ak jeden tím počas trvania súťaže zrealizuje 70 % ciest do práce a z práce na bicykli, postupuje do zlosovania o atraktívne ceny," spresnila koordinátorka.

Podmienkou sú minimálne dvaja členovia tímu
Registrácia dvoj až štvorčlenných tímov spolupracovníkov z prešovských firiem a inštitúcií bude prebiehať od 1. do 17. augusta na www.meetbike.presov.sk. Tu si budú môcť záujemcovia prečítať aj jednoduché pravidlá súťaže. Podmienkou účasti v súťaži je pôsobenie firmy na území mesta Prešov a zloženie tímu s minimálne dvoma a maximálne štyrmi členmi. Počet tímov jednej inštitúcie nie je limitovaný.

Ilustračné foto
Foto: TASR/František Iván
Každý tím potrebuje lídra
Koordinátorka Sejková spresnila, že každý tím si zvolí názov a lídra, ktorý potom registruje cesty realizované na bicykli. Dodržiavanie pravidiel a ciest budú priebežne kontrolovať organizátori v teréne. Vyhodnotenie súťaže a žrebovanie sa uskutoční v závere Európskeho týždňa mobility, v piatok 21. septembra 2012.

Sejková konštatovala, že spomínaná kampaň prebieha v mnohých európskych štátoch - napríklad v Dánsku, Švajčiarsku, Nemecku či v Maďarsku. V Dánsku sa na nej každý rok zúčastňuje približne 100.000 ľudí. Pripomenula tiež, že projekt Central MeetBike je realizovaný prostredníctvom programu Central Europe, ktorý je spolufinancovaný Európskym fondom regionálneho rozvoja. Projekt je spoločným dielom česko-nemecko-poľsko-slovenského partnerstva.