Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Obyvatelia Prievidze budú na jeseň voliť i v novom okrsku

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Vytvorenie nového okrsku i volebnej miestnosti nie je jedinou zmenou, ktorú plánuje samospráva zaviesť počas spojených volieb.

Prievidza 11. augusta (TASR) - Prievidžania budú v októbri počas spojených volieb do orgánov samosprávy obcí a samosprávnych krajov voliť i v novom okrsku s volebnou miestnosťou. Mesto ho vytvorí v jednom z bytov domu 2668/6 na Ciglianskej ceste. TASR o tom vo štvrtok informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Vytvorenie nového okrsku i volebnej miestnosti nie je jedinou zmenou, ktorú plánuje samospráva zaviesť počas spojených volieb. "Všetky volebné miestnosti, ktoré boli v minulosti v priestoroch materských škôl a v zariadení pre seniorov, budú umiestnené do priestorov základných škôl a centra voľného času," uviedol Ďureje.

Samospráva v tejto súvislosti podľa neho odporúča obyvateľom, aby si preverili umiestnenie volebnej miestnosti prislúchajúcej k jednotlivým uliciam.

Radnica vytvorí pre spojené voľby na jeseň celkom 45 okrskov. Ich zoznam i s ulicami nájdu obyvatelia na webovom sídle mesta.