Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Obyvatelia Prievidze môžu opäť rozhodnúť o využití financií z rozpočtu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Samospráva začala s distribúciou hlasovacích lístkov do domácností ešte v polovici októbra. Lístky si môžu obyvatelia stiahnuť i na stránke mesta.

Prievidza 1. novembra (TASR) - Obyvatelia Prievidze môžu opäť rozhodnúť o využití časti financií z mestského rozpočtu na aktivity, ktoré majú zlepšiť život v meste. Počas celého novembra môžu hlasovať za projekty participatívneho rozpočtu, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Samospráva začala s distribúciou hlasovacích lístkov do domácností ešte v polovici októbra. Lístky si môžu obyvatelia stiahnuť i na stránke mesta. Hlasovanie sa začne v pondelok a potrvá do 30. novembra.

"V rámci jedného hlasovacieho lístka môžu obyvatelia vybrať tri až päť projektov, ktoré považujú za dôležité či zaujímavé, a žiadajú o ich financovanie z participatívneho rozpočtu pre Prievidzu 2022," uviedol Ďureje.

Vyplnený hlasovací lístok budú môcť podľa neho obyvatelia odovzdať na jednom zo zberných miest - mestskom úrade (MsÚ), v centre voľného času a kultúrnom a spoločenskom stredisku alebo odoslať poštou na adresu MsÚ. Prípadne ho môžu zaslať naskenovaný na adresu participacia@prievidza.sk

"Projekty, ktoré v hlasovaní vyberie verejnosť, mesto podporí sumou 5000 eur. V tomto ročníku sa o hlasy verejnosti budú uchádzať projekty z rôznych oblastí," pripomenul Ďureje.

O mestské financie sa podľa neho napríklad uchádzajú projekty podpory paliatívnej starostlivosti, zlepšenia podmienok najmenších basketbalistov či opravy kaplnky v Hradci. Financie žiadajú i aktivity v podobe špičkovej výchovy a tréningu psov, tanečných kurzov pre zdravotne znevýhodnené deti a niekoľko environmentálne zameraných projektov.