Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Obyvateľom Lučenca s odpadovým hospodárstvom pomôže mobilná aplikácia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Lučenec v rámci moderného riešenia odpadového hospodárstva v súčasnosti disponuje i 25 polopodzemnými kontajnerovými stanovišťami.

Lučenec 5. mája (TASR) – Obyvateľom Lučenca pomôže s informáciami v oblasti odpadového hospodárstva i mobilná aplikácia mesta. V nej pribudla sekcia, ktorá občanov informuje o termínoch zvozu odpadu i pravidlách jeho separovania. TASR o tom informoval hovorca mesta Andrej Barančok.

Obyvatelia mesta si po novom môžu prostredníctvom svojho mobilného telefónu v aplikácii s názvom Lučenec v sekcii "Odpadové hospodárstvo" nastaviť adresu svojho bydliska a získať tak informácie o termínoch zvozu konkrétnych druhov odpadov. Súčasťou nového modulu aplikácie je i sprievodca separovaním, ktorý poskytuje informácie o správnom triedení odpadu.

"Mesto Lučenec rozširuje svoje služby pre svojich obyvateľov v oblasti odpadového hospodárstva o nové smart prvky. Týmto chytrým riešením má za cieľ uľahčiť svojim obyvateľom prístup k informáciám a postupne ponúkať prostredníctvom aplikácie širšiu paletu služieb v každej oblasti života," uviedol Barančok.

Lučenec v rámci moderného riešenia odpadového hospodárstva v súčasnosti disponuje i 25 polopodzemnými kontajnerovými stanovišťami. Ich súčasťou sú tiež snímače naplnenosti, čo podľa samosprávy prispieva k vyššej efektivite zvozu odpadu.

"Program odpadového hospodárstva mesta Lučenec je jednou z dlhodobých priorít vedenia mesta. Veď modernizácia v odpadovom hospodárstve ponúka pridanú hodnotu verejného priestoru, čistotu zberného miesta, separovanie odpadu, zníženie zápachu, praktické vyprázdňovanie, estetický vzhľad či ušetrené miesto," poznamenala primátorka mesta Alexandra Pivková.