Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Očkovanie v Trnavskom kraji pokračuje v zdravotníckych zariadeniach

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zoznam aktuálnych očkovacích miest je zverejnený na webových stránkach Ministerstva zdravotníctva SR.

Trnava 9. marca (TASR) - Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) je stále dostupné pre všetkých detských aj dospelých záujemcov o prvú, druhú aj tretiu dávku vakcíny. Aktuálne je očkovanie možné na individuálnej báze v nemocniciach a poliklinikách, vakcinácia vo veľkokapacitných očkovacích centrách už neprebieha. Informoval o tom komunikačný odbor TTSK.

Domácu úlohu, ktorou bolo čo najrýchlejšie zaočkovať čo najviac záujemcov, sme splnili. Vďaka za to patrí našim zamestnancom a zdravotníkom. V piatich veľkokapacitných očkovacích centrách v našom kraji sme za rok, od februára 2021, podali viac ako 340.000 dávok vakcín. V týchto dňoch sa v telocvičniach stredných škôl, v ktorých sme očkovali, opäť začína športovať,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Zoznam aktuálnych očkovacích miest je zverejnený na webových stránkach Ministerstva zdravotníctva SR. Na webstránke TTSK je k dispozícii prehľad poskytovateľov ambulantnej zdravotnej starostlivosti, kde sa tiež očkuje. „Okrem nemocníc a polikliník sa proti ochoreniu COVID-19 očkuje aj u 47 ambulantných lekárov. V každom zo siedmich okresov kraja budú lekári očkovať nielen svojich pacientov, ale aj ostatných záujemcov. Prehľad lekárov je k dispozícii na našej webovej stránke. V prípade záujmu väčšej skupiny ľudí, napríklad z jednej obce, je TTSK pripravený poskytnúť očkovanie prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby,“ uviedol Viskupič.