Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Očkovanie v Prešove a v Humennom ide plynule a podľa harmonogramu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vakcínu proti ochoreniu COVID-19 dostanú priorizované skupiny, o ktorých rozhodlo ministerstvo zdravotníctva.

Prešov 6. marca (TASR) – Prešovský samosprávny kraj (PSK) otvoril v sobotu dve veľkokapacitné očkovacie centrá v Prešove a v Humennom. K dispozícii má viac ako 6000 očkovacích dávok AstraZeneca. Vakcínu proti ochoreniu COVID-19 dostanú priorizované skupiny, o ktorých rozhodlo ministerstvo zdravotníctva. Ako PSK informuje na sociálnej sieti, očkovanie ide plynule a podľa harmonogramu.

Kraj ďalej uvádza, že vakcinačné zoznamy boli v gescii ministerstva zdravotníctva, v piatok (5. 3.) podvečer sa brána na prihlasovanie otvorila, no kapacity sa rýchlo naplnili.

"V športovej hale Hotelovej akadémie v Prešove počas víkendu desať očkovacích tímov v zložení ambulantní lekári a sestry zaočkuje viac ako 4000 učiteľov a ľudí z kritickej infraštruktúry. V telocvični Obchodnej akadémie v Humennom zaočkuje počas víkendu päť tímov 2000 ľudí, rovnako učiteľov, vodičov hromadnej dopravy, ľudí z obchodných prevádzok, osoby opatrujúce ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím," uvádza na sociálnej sieti PSK, ktorý očkovanie zabezpečuje priestorovo, prevádzkovo a materiálne.

PSK bude v zriaďovaní veľkokapacitných očkovacích centier pokračovať. Chce ich otvoriť v Poprade a v Starej Ľubovni tak, aby počas jedného víkendu dokázali zaočkovať až 9500 ľudí.