Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Od októbra pribudnú v Brezne dve triedy pre 42 škôlkarov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erik Mader

Prípravné a projektové práce sa začali pred štyrmi mesiacmi a úpravy skončili v prvom septembrovom týždni.

Brezno 21. septembra (TASR) - Breznianska samospráva ukončila rekonštrukciu časti pôvodných priestorov bývalej materskej školy na Ulici 9. mája. Vznikli tak dve nové triedy s kapacitou 42 miest, určené na predprimárne vzdelávanie detí vo veku od dvoch do štyroch rokov, ktoré mesto pre nedostatok miesta vo zvyšných škôlkach nemohlo prijať. Otvorenie tried, ktoré budú súčasťou Základnej školy s materskou školou MPČĽ 35, je plánované na 3. októbra. Informoval o tom magistrát na svojej webstránke.

Prípravné a projektové práce sa začali pred štyrmi mesiacmi a úpravy skončili v prvom septembrovom týždni. V súčasnosti priestory už len upratujú a odstraňujú menšie chyby podľa požiadaviek hygieny a inšpektorátu práce. Úpravu interiéru a vonkajších priestorov realizovalo mesto z vlastných zdrojov.

Podľa informácií z investičného odboru mestského úradu triedy sú nanovo omietnuté, vymaľované, majú nové podlahy, svietidlá a radiátory. Kompletne vynovené sú tiež hygienické priestory pre najmenších a personál. Objekt je vybavený novým nábytkom, je tam miestnosť na hranie, spanie aj izolačná miestnosť. Obnovy sa dočkala výdajná kuchyňa, kam budú škôlkarom dovážať stravu zo základnej školy.

"Okná sme nemenili, fasáda a strecha zatiaľ zostávajú pôvodné. Pripravujeme projekt na zateplenie a budeme sa snažiť získať prostriedky z eurofondov na zníženie energetickej náročnosti," dodali pracovníci investičného odboru.