Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Od piatka pribudlo v zemplínskych nemocniciach 62 pacientov s COVID-19

Ilustračná snímka- Foto: TASR/AP

Podľa Krejčíovej slov sú aktuálne všetky nemocnice siete v tretej fáze reprofilizácie.

Humenné 3. novembra (TASR) – V piatich nemocniciach na Zemplíne pribudlo od piatka 29. októbra na covidových lôžkach 62 pacientov. Počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19 sa zdvojnásobil v Trebišove a Vranove nad Topľou, v Michalovciach ich je viac ako 70.

Ako pre TASR uviedla PR špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Svet zdravia Bianka Krejčíová, v michalovskej nemocnici je v stredu hospitalizovaných spolu 74 covidových pacientov, pričom podporu umelej pľúcnej ventilácie (UPV) potrebujú štyria. Pred predĺženým víkendom sa tam zdravotníci starali o 52 osôb s ochorením COVID-19.

Kým v piatok evidovala vranovská nemocnica 21 pacientov s ochorením spôsobeným novým koronavírusom, v stredu ich je 41. Zdravotný stav štyroch z nich si vyžaduje napojenie na UPV.

Z 11 na 22 vzrástol za päť dní počet covidových pacientov v nemocnici v Trebišove. UPV pomáha dýchať dvom z nich.

Podľa Krejčíovej slov sú aktuálne všetky nemocnice siete v tretej fáze reprofilizácie.

Ako pre TASR doplnil riaditeľ mestskej Nemocnice Snina Andrej Kulan, počet pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 sa tam oproti piatku zvýšil z 22 na 28. Podporu UPV potrebujú naďalej dvaja pacienti.