Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Od začiatku roka zomrelo na cestách Trenčianskeho kraja 15 ľudí

Ilustračná snímka Foto: TASR/Vladimír Benko

Na slovenských cestách sa v tomto roku stalo 9544 dopravných nehôd, čo je o 563 menej ako v porovnateľnom období minulého roku.

Trenčín 2. novembra (TASR) - Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa v minulom týždni stalo 18 dopravných nehôd. Zomrel pri nich jeden človek, dve osoby utrpeli ťažké zranenia. Vyplýva to z informácií odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru.

Od začiatku roka sa na cestách TSK stalo 638 dopravných nehôd, čo je o 223 menej ako v rovnakom období minulého roku. Nehody si vyžiadali 15 ľudských životov (medziročný pokles o šesť) a 31 ťažko zranených, čo je o 36 menej ako v rovnakom období roku 2022.

Na slovenských cestách sa v tomto roku stalo 9544 dopravných nehôd, čo je o 563 menej ako v porovnateľnom období minulého roku. Zomrelo pri nich 209 ľudí (medziročný nárast o deväť). Ťažké zranenia utrpelo pri dopravných nehodách 702 osôb (medziročný pokles o 61).

Najviac obetí má Trnavský samosprávny kraj, kde tento rok zomrelo pri dopravných nehodách už 36 ľudí. Najmenej ľudí zomrelo pri dopravných nehodách v Trenčianskom samosprávnom kraji.