Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Odberné miesta v Liptovskom Mikuláši pripravujú na testovanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Celoplošné testovanie bude v meste na 29 odberných miestach.

Liptovský Mikuláš 30. októbra (TASR) - Odberné miesta v meste Liptovský Mikuláš aktuálne pripravujú na víkendové celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19. V štádiu prípravy sú aj niektoré odberné tímy na jednotlivé odberné miesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"V prípade, že bude mať niektoré z plánovaných miest nedostatok personálu, dôjde k jeho zlúčeniu s iným odberným miestom. V prípade, že sa dohodnutý zdravotnícky alebo administratívny personál v deň testovania nedostaví, rovnako dôjde k zlúčeniu konkrétneho odberného miesta s iným," uviedla hovorkyňa.

V meste plánujú tri odberné miesta v exteriéri. Dve z nich sa budú nachádzať pri kultúrnom dome v Liptovskej Ondrašovej, jedno odberné miesto vo vonkajšom prostredí bude pri sídle MFK Tatran na Podbrezinách.

Celoplošné testovanie bude v meste na 29 odberných miestach. Testovať by sa malo 22.000 ľudí, samospráva ich rozdelila podľa abecedy do oboch odberných dní. "Odporúčame obyvateľom, ktorých priezvisko sa začína písmenom A až K v abecednom poradí, aby sa zúčastnili na odberoch počas soboty 31. októbra. Obyvateľom so začiatočným písmenom priezviska L až Ž odporúčame zúčastniť sa na testovaní v nedeľu 1. novembra," priblížila hovorkyňa.

Upozornila, že informácie o celoplošnom testovaní počas dňa niekoľkokrát menia. "Preto prosíme obyvateľov, aby sledovali našu stránku mikulas.sk, mestský facebook, pozerali mestskú televíziu a sledovali mobilnú aplikáciu SOM Liptovský Mikuláš," dodala.