Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Odberné miesta v Skalici budú kopírovať tie z prvého kola

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Realizačný tím mesta, ktorý sa podieľal na príprave, sa v prvom kole skladal z 11 zamestnancov mestského úradu.

Skalica 6. novembra (TASR) - Odberné miesta v meste Skalica budú kopírovať tie, ktoré boli zriadené v prvom kole. To znamená, že celkový počet odberných miest bude 11. TASR o tom informovala primátorka mesta Skalica Anna Mierna.

Požiadavky na odberné miesta sú v zásade rovnaké ako v prvom kole plošného testovania. "Mesto zabezpečuje odberné miesta a administratívnych pracovníkov. O zdravotníckych pracovníkoch neustále komunikujeme. Výhodou oproti prvému kolu testovania je, že už poznáme situáciu. V súčasnosti už máme kompletne zabezpečený personál na realizáciu druhého kola testovania," uviedla pre TASR primátorka.

Mesto zatiaľ nemá spočítané kompletné náklady na prvé kolo testovania, prioritou je príprava druhého kola. "Mesto má uzatvorené zmluvy o dobrovoľníckej činnosti s administratívnymi pracovníkmi. Vzhľadom na to, že sme mali 11 odberných miest, pričom na každom mieste boli dvaja administratívni pracovníci. Za sobotu aj nedeľu predstavujú celkové náklady na odmeny sumu 4400 eur. K tomu je potrebné prirátať náklady na ochranné pomôcky, ktoré v tomto momente ešte nemáme vyčíslené," doplnila Mierna.

Realizačný tím mesta, ktorý sa podieľal na príprave, sa v prvom kole skladal z 11 zamestnancov mestského úradu. "Ďalších 13 zamestnancov bolo na pozícii administratívnych pracovníkom pri celoplošnom testovaní. Je ťažké určiť, koho zo zdravotníkov zabezpečilo Ministerstvo obrany (MO) SR a koho mesto. Ministerstvo zabezpečovalo zdravotnícky personál, takže ak aj niektorí zdravotníci boli oslovení v rámci komunikačnej kampane mesta, nakoniec kontaktná línia viedla cez rezort obrany. Mesto malo vo svojej réžii zabezpečovanie administratívnych pracovníkov," informovala primátorka.

Ako doplnila, mesto nedisponuje údajmi o počte testovaných ľudí ani o tom, koľko z nich bolo pozitívnych, respektíve koľko z nich nemalo trvalý pobyt v meste. "Takouto informáciou nedisponujeme, výsledky spracovávajú Ozbrojené sily SR. Zverejňovanie týchto výsledkov má vo svojej réžii Ministerstvo obrany," doplnila Mierna.